Gezamenlijkebeoordeling

Bring Your Life Experiences To Us

Japanse aandelen trekken zich terug van de hoogste drie weken; medicijnmakers beperken verliezen

Japanse aandelen daalden maandag, toen investeerders winst maakten na recente winsten op de markten, hoewel lokale medicijnfabrikanten vooruit gingen toen de op twee na grootste economie ter wereld gestage vooruitgang boekte met zijn COVID-19-vaccinatie.

 

Het gemiddelde van het Nikkei-aandeel daalde met 0,73% tot 28,36,51, vanaf 0229 GMT, terwijl de bredere Topix 0,63% verloor tot 1.935,21.

 

De Nikkei steeg vrijdag 2,1% om voor het eerst sinds 10 mei het niveau van 29.000 te sluiten, terwijl Wall Street eindigde met marginale winsten toen investeerders een sterker dan verwachte inflatie afwimpelden. Air France KLM koers aandeel is verkocht.

 

https://youtu.be/ZCFkWDdmXG8

 

“De aandelen stegen vrijdag fors, maar de winsten op de Amerikaanse markten waren beperkt, wat vandaag de reden is voor de uitverkoop”, zegt Yutaka Miura, senior technisch analist bij Mizuho Securities.

 

“Er zijn momenteel geen redenen om Japanse aandelen te kopen, behalve dat de uitrol van vaccins goed verloopt. Dat helpt de dalingen in de sessie te beperken. ”

 

Index zwaargewichten Fast Retailing en SoftBank Group sleepten de Nikkei naar beneden, na respectievelijk 1,12% en 0,73% te zijn gedaald.

 

Renesas Electronics Corp daalde 5,94% nadat de chipmaker een verkoop aankondigde van ongeveer $ 2 miljard aandelen om de geplande aankoop van Dialog Semiconductor van $ 6 miljard te financieren.

 

Medicijnmakers gingen vooruit, waarbij de twee leidende stijgerspercentages in de Nikkei – Astellas Pharma 3,69% sprongen en Chugai Pharmaceutical 1,75%. Daiichi Sankyo steeg 1,09%.

 

Japan begon zijn inentingsrit half februari, later dan de meeste grote economieën, en heeft zich voor het begin van de Olympische Spelen in Tokio op 23 juli gevaccineerd om het grootste deel van zijn oudere bevolking te vaccineren. Palantir koers aandeel is omhoog.

 

De grootste verliezers in de index waren NTN Corp, met een daling van 4,33%, gevolgd door Credit Saison die 3,79% verloor en Fukuoka Financial Group met 3,57%. (Reportingi door Junko Fujita, bewerking door Sherry Jacob-Phillips).