Gezamenlijkebeoordeling

Bring Your Life Experiences To Us

Wat zijn de belangrijkste zaken rondom een auto kopen? Bekijk een aantal tips voordat je begint

Een auto kopen is ieders liefste droom. Maar voor slechte kredietautokopers is het autofinancieringsgedeelte meer een nachtmerrie. Slecht krediet kan om verschillende redenen zijn ontstaan. Te late betalingen, gemiste betalingen en financieel gedrag in het verleden kunnen leiden tot een slechte kredietscore. Maar maak je geen zorgen.

  • Slecht krediet individuen kunnen gebruik maken van een autolening, hoewel een beetje hard werken vereist is. Het aanvragen van een lening gaat gepaard met vele factoren die uiteindelijk leiden tot een ‘ja’ van de kredietverstrekker. Inzicht in de verschillende factoren van een slecht krediet autolening zal u helpen om grip te krijgen op uw huidige situatie en licht te werpen op gebieden die uw aandacht nodig hebben.

1. Kredietscore

Het controleren van uw kredietscore alvorens een aanvraag voor autofinanciering in te dienen is een verstandige beslissing. Als u last heeft van slecht krediet, moet u uw kredietscore een paar maanden voordat u begint met autowinkelen controleren. Dit zorgt ervoor dat u genoeg tijd heeft om het te verbouwen. Een paar manieren om uw score te verbeteren zijn het verminderen van uw schuld/inkomensratio, het vereffenen van oude schulden en het controleren op eventuele misvattingen in het rapport. Terwijl kredietverstrekkers uw kredietwaardigheid voornamelijk beoordelen aan de hand van uw kredietscore, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw slechte kredietwaardigheid. Uw focus moet liggen op het verbeteren ervan. U moet ook rekening houden met andere factoren die u helpen om een lening te krijgen.

2. Aanbetaling

Een andere factor bij het verkrijgen van een autolening met slecht krediet is de aanbetaling. Autokopers met een slechte krediethistorie en beperkte tijd om kredietscores op te bouwen moeten bereid zijn om een flinke hoeveelheid geld neer te leggen. Met een grote aanbetaling leent u minder. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer besparingen. Zonder aanbetaling versmalt de dealer de mogelijkheden voor u om een auto te kopen en worden uw financieringsmogelijkheden ook beperkt. Dit komt omdat de geldschieter u als een risicovolle koper zal beschouwen. Daarom kan het maken van een aanbetaling een gevoel van kredietwaardigheid opwekken bij de kredietverstrekker en kunt u gemakkelijk gebruik maken van zo’n lening.

3. Vraag een vooraf goedgekeurde autolening aan

Een vooraf goedgekeurde autolening is een makkelijke manier om een bovengrens te stellen aan de auto die u wenst te kopen. Bovendien helpt een vooraf goedgekeurde autolening u om voorbereid te zijn op het autoaankoopproces. Het proces helpt u om het bedrag te begrijpen dat u in aanmerking komt voor een autolening, afhankelijk van uw kredietscore, inkomsten en uitgaven. Door een stap vooruit te denken en uw documentatie vooraf in te dienen voor een vooraf goedgekeurde autolening kunt u eventuele misvattingen identificeren en bespaart u veel tijd in het geval u weer een lening moet aanvragen.