Gezamenlijkebeoordeling

Bring Your Life Experiences To Us

Waarom is het zo belangrijk dat je onderzoek doet naar alle mogelijkheden voor creditcard vergelijken? Lees het hier door

Alle kredietactieven hebben een profiel. Dit is een samenvatting van uw geschiedenis bij elke kredietverstrekker die u ooit hebt behandeld, en dient als een verslag van hoe goed u uw rekeningen hebt beheerd, zoals aflossingen van leningen, achterstallige schulden, hoe vaak u om krediet hebt gevraagd en de soorten leningen of kredieten die u hebt aangevraagd, en de frequentie van uw aanvragen. Uiteraard kun je actie ondernemen en beginnen met creditcard vergelijken, maar je kredietscore moet wel in orde zijn. Lees snel verder hoe dat precies werkt.

Hoe werkt het beoordelen van je creditcard rating?

Kredietbeoordelaars vatten uw profiel samen in een zogenaamde kredietscore. De score ligt tussen 0 en 1200, waarbij hoe hoger het getal, hoe groter de kans dat u een lening kunt terugbetalen. Kredietverstrekkers bekijken uw kredietprofiel en -score om te weten te komen over uw kredietgeschiedenis en -gedrag, en beoordelen of u in staat bent een nieuwe lening aan te gaan. Deze informatie stelt kredietverstrekkers gerust dat u goed in staat bent om geld terug te betalen aan degenen van wie u hebt geleend – dat wil zeggen dat u een klant met een ‘laag risico’ bent.

  • Een goede score maakt niet alleen de kans groter dat u goedkeuring krijgt voor uw aanvraag voor een woningkrediet, maar het betekent ook dat u in aanmerking komt voor een betere rente.
  • De andere kant van de medaille is natuurlijk dat als je een slechte score hebt, je minder snel in aanmerking komt voor een nieuwe lening. Dit beschermt de kredietverstrekker en degenen met een lage score tegen het aangaan van extra leningen en tegen overmatige schuldenlast. Kortom, u moet een goede kredietscore hebben om uw aanvraag voor een woningkrediet te kunnen goedkeuren.
  • Het is daarom een goed idee om eerst uit te zoeken wat uw kredietscore is voordat u een lening aanvraagt, en om uzelf de tijd te geven om deze te verbeteren voordat u een kredietverstrekker benadert.

Hoe controleert u uw score?

Een goede plek om uw onderzoek te starten is ASICs MoneySmart site. U kunt een gratis kredietscorebeoordeling krijgen van een aantal online aanbieders, die op de MoneySmart-site staan vermeld.

Hoe kunt u uw score verbeteren?

Het verbeteren van uw creditscore begint met het kijken naar uw huidige financiële situatie en manieren om deze te verbeteren. Het verkrijgen van een goede kredietpositie voordat u een lening aanvraagt, kan helpen om de kans te vergroten dat u wordt goedgekeurd.